Cégismertető

A Magyarország keleti részén található, nagyon jó természeti adottságokkal, magas zöldség- és gyümölcstermesztési kultúrával rendelkező debreceni körzet fejlett élelmiszeriparának egyik jelentős képviselője a Pentafrost Kft, amely gyorsfagyasztott zöldségek és gyümölcsök előállításával és forgalmazásával foglalkozik.

A Pentafrost Kft több mint két évtizedes múltra tekint vissza. A cég 3 üzemében a jelentős  beruházásoknak köszönhetően korszerű és  magas minőségi követelményeket  kielégítő termelés folyik. Így a Pentafrost Kft gyáregységei ma Magyarország legújabb és legmodernebb hűtőházai közé tartoznak.

A két debreceni és a vasmegyeri gyár együttes éves termelése meghaladja a 60.000 tonna gyorsfagyasztott készterméket. A termékek 90 %-a igényes Európai Uniós és keleti exportpiacokra irányul, 10 %-a pedig belkereskedelmi forgalomba kerül. A Pentafrost a Magyarországon termesztett szinte valamennyi zöldség és gyümölcsféleséget feldolgozza.

A három hűtőházban mintegy 30-40.000 tonna gyors-fagyasztott áru egyidejű tárolására van lehetőség, ami arra ösztönzi a kereskedőket, hogy prompt szállítással adjanak el minél több terméket. A hűtőházak össztermelésének nagy része kukorica és borsó,de jelentős mennyiségben kerül feldolgozásra paprika negyedelve, csíkozva és kockázva - piros, zöld, sárga és bronzos változatban egyaránt. A Vasmegyer környékén található földek kiválóan megfelelnek brokkoli, paradicsom, karfiol és gyümölcs termesztésére. A Magyarországon megtermelt brokkoli nagy része Vasmegyer környékén terem, így a betakarított nyersanyag néhány órán belül elszállításra és feldolgozásra kerül. A brokkoli bontása, méretre vágása, osztályozása a hűtőházban történik.

Dolgozóink tapasztalt szakemberek, akik nagy hűtőipari gyakorlattal rendelkeznek. A fejlett technikának és munkatársaink hozzáértésének köszönhetően termékeink minősége megfelel a legigényesebb vevőknek is. Európa szinte valamennyi országába exportálunk. Mivel a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök szinte teljes körét előállítjuk, lehetőség van a vevők igényei szerinti keverékek előállítására. Csomagológépeinken az igényeknek megfelelő méretű és súlyú egységcsomagot is elő tudunk állítani.
Törekszünk áruválasztékunk bővítésére, régi vevőink megtartására és új partnerekkel való üzleti kapcsolat kialakítására. Üzemeink ISO 9001, EFSIS és GOSZT-R minőségbiztosítási tanúsítványokkal rendelkeznek. A legnagyobb európai gyárak, végfelhasználók minőségellenőrző auditorai rendszeresen látogatják gyárainkat, és jó véleménnyel vannak tevékenységünkről, termékeinkről. Ennek is köszönhető, hogy exportunk közel 90%-a az EU-ban realizálódik.

 

Reméljük a jövőben Ön is megismeri cégünket, mint megbízható üzleti partnert.